Magnet Menarik Rezeki :)

on Wednesday, February 26, 2014

Bismillah .....

Rezeki merupakan sesuatu yang subjektif. Rezeki bukan hanya berupa wang ringgit dan harta , ia lebih daripada itu . Kurniaan kesihatan yang baik merupakan rezeki , urusan dipermudahkan juga merupakan rezeki , nikmat meluangkan masa dengan ibu ayah, dengan anak -anak juga merupakan rezeki . 

Magnet menarik rezeki ... Pelbagai cara yang disarankan yang boleh dijadikan magnet dalam menarik rezeki mendekati kita . Antara yang lazim saya lakukan dan boleh kita semua lakukan adalah :

1. Berbuat baik dengan ibu bapa. Beri sedikit sumbangan kepada ibu ayah walaupun mereka mempunyai wang sendiri .

2. Menjelaskan hutang . Membayar hutang bank , hutang bisnes dengan segera di awal bulan .  

3. Solat Dhuha. Solat Dhuha amat mudah dilakukan namun kekangan masa menjadi alasan untuk tidak berbuat solat Dhuha.

4. Melazimi SEDEKAH. Sedekah walaupun dengan RM 1. Sedekahlah walau di saat kita berasa kekurangan dan berasa perlu . Sedekah dapat membuka luas rezeki kita. 

5. Melazami Bacaan Al-Quran terutama surah Al-Waqiah. Jadikan amalan bacaan kerana surah ini merupakan surah kekayaan . 

6. Menjamu adik beradik dan keluarga. Jangan kedekut untuk membelanjakan adik beradik dan keluarga sendiri . Bersyukur selalu merupakan magnet menarik rezeki :) Bagaimana dengan anda ? Ini tips yang saya amalkan dan in shaa Allah istiqomah dalam amalan-amalan ini . Semoga rezeki kita sentiasa diperluaskan Allah SWT. 

Aamiin ya Allah .... 

Buat Pencinta Kopi :)

 Bismillah ....

Apa khabar semua ?    ^_^ 


Susu Kambing Coffee , sedap dan terangkat :) 

Perkongsian tentang CapriLact Coffee..Hmm, sememangnya saya gemari .Saya peminum tegar apa jua jenis kopi kecuali Nescafe :D 

Jom kita tengok apa khasiat Kopi kepada tubuh kita

Kopi memang terkenal sebagai minuman paling popular dan digemari pelbagai bangsa di seluruh dunia. Minat mendalam masyarakat pada minuman berkafein berkenaan menyebabkan ia dihasilkan dalam pelbagai versi perasa mengikut cita rasa masing-masing.

Namun antara faedah kopi yang paling diperkatakan bukan setakat membuatkan seseorang itu berasa lebih bertenaga sebaik bangun tidur tetapi ia lebih daripada itu.

Kopi mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan dan kecantikan kulit, antaranya mengurangkan keradangan dan kemerahan pada kulit, malah menurut Universiti Kebangsaan Seoul, Korea, kopi mampu bertindak hampir sama seperti aspirin.

Pada masa sama, lingkaran gelap pada mata akibat kurang air, alahan, kurang tidur atau genetik juga boleh dikurangkan apabila disapu dengan kopi. Ini kerana kandungan kafein dikatakan mampu memperbaiki aliran darah di bawah kulit.
Namun, menariknya CapriLact, ia menggabungkan SUSU KAMBING dan KOPI dalam 1 jar. Mudahkan? Khasiat susu kambing kita dapat perolehi, kopi juga kita dapat rasai kebaikannya :) 

Harganya cuma RM 40 untuk sebulan hidangan . 

Untuk tempahan sms/ whatsapp/ wechat 019- 4774705  

Testimoni CapriLact Omega 3 + 6

Bismillah ....

Perkongsian di pagi hari .Semalam saya  menerima inbox daripada pengguna dan penggemar susu kambing Caprilact Omega 3 + 6 . Beliau mengatakan yang jantungnya seperti diproses selepas meminum susu ini . 

Beliau merupakan perokok( lelaki )  dan semestinya masalah kesihatan akan dihadapinya. Alhamdulillah,selepas mengamalkan Omega 3 + 6 , beliau berasa lebih sihat  ...  

Kebaikan utama dari pengambilan DHA ialah :

A. Pertumbuhan otak yang cergas. Oleh itu ia penting dalam proses pembelajaran.


B. Pertumbuhan retina mata (penglihatan) yang baik.
bullet

 
C. Pertumbuhan saraf-saraf otak dan mata.


D. Mengurangkan triglycerides (lemak).

 
E. Mengurangkan risiko sakit jantung dan saluran darah tersumbat.


F. Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi.


G. Mengurangkan risiko tekanan perasaan (depression) dan alzheimer.


H. Mengurangkan risiko mendapat penyakit-penyakit lain seperti kencing manis (Type II), arthritis (sakit sendi), myocardial infarction, atherosclerosis dan juga kanser.


Dengan pengambilan DHA beserta dengan susu kambing asli secara berterusan mampu mendapat kesihatan yang maksimum
RM 75 UNTUK PENGGUNAAN SEBULAN HIDANGAN 

Cara Tempahan : SMS/ WHATSAPP/ WECHAT : 019- 4774705 

Wanita Perlu Ada Pendapatan Sendiri

Bismillah ...

Salam Rabu yang damai . Hari ini saya ingin berkongsi tentang pendapat dan pandangan saya sendiri tentang " Wanita Perlu Ada Pendapatan Sendiri"  . 

Mengapa saya mengatakan hal sedemikian ?  Pertama, kos sara hidup yang semakin mencanak yang menuntut segalanya memerlukan wang . Gaji suami sahaja tidak mampu menampung segala kos ini. Saya bercakap bagi mereka yang berpendapatan kurang dari RM 2000 . RM 2000 untuk menyara sebuah keluarga bagi saya amat sukar di zaman yang serba perlu duit ini . Bayangkan, RM 2000 untuk membayar pinjaman kereta, sewa rumah, bil-bil air, elektirk belanja dapur dan sebagainya. Jika punya anak yang ramai  , perlu diberi komitmen yang lebih  lagi .

Hatta wanita yang bekerja yang sering menghulurkan wang belanja dapur dan kegunaan anak-anak, mereka juga sering mengeluh dengan keadaaan ekonomi keluarga yang kian tenat .

Sebagai wanita juga kita tidak boleh mengharapkan suami menyara 100 % kehidupan kita dan keluarga . Fenomena masyarakat sekarang, berkahwin ketika suka dan bercerai ketika tidak lagi suka  seakan-akan menjatuhkan martabat wanita . Jika wanita tidak bekerja, bagaimana mahu menyara kehidupan setelah berlaku pergolakan rumah tangga ?? Ya, inilah yang berlaku di negara kita. Desakan hidup, penceraian yang semakin membimbangkan dan pelbagai lagi masalah dalaman yang akhirnya memberi kesan dalam hidup wanita . 

Benar, saya masih belum berkahwin , belum menjejaki ke alam rumahtangga, namun fenomena di sekeliling saya sendiri yang sering terjadi kes-kes sebegini . Saya banyak belajar daripada mereka yang telah melalui krisis rumah tangga. ;( 

Bagaimana kita dapat menangani permasalahan ini ? 

Kini, terdapat pelbagai peluang perniagaan dan aktiviti menjana wang dari rumah . Mungkin suri rumah yang tidak bekerja boleh memulakan perniagaan mengikut kemahiran yang mereka ada seperti membuat kuih , membuat kerepek , menjahit baju , mengasuh anak-anak jiran, menjual nasi lemak, menghasilkan produk sejuk beku dan sebagainya . 
( Ini kebiasaan yang dilakukan oleh masyarakat kita ) 

Suri rumah atau wanita yang ingin menambah pendapatan juga boleh  memulakan perniagaan sebagai 'agen dropship' mana-mana syarikat di mana mereka tidak perlu menyimpan stok . Mereka hanya perlu berkongsi tentang kebaikkan produk dan mengambil tempahan daripada pelanggan. Kaedah ini amat mudah dan in shaa Allah jika rajin pendapatan akan meningkat juga . 

Suka saya berkongsi di sini tentang kisah Kak Siti. Saya mengenali Kak Siti menerusi Facebook, di mana beliau merupakan pelanggan saya. Beliau bekerja sebagai guru Tadika. Bergaji hanya RM 500 , beliau dengan gigihnya menjalankan perniagaan online, menjadi agen dropship. Beliau tidak pernah jemu berkongsi kebaikan produk-produk yang dijualnya . Kagum saya melihat kesungguhan dan komitmen beliau . Secara tidak langsung, memberikan inspirasi kepada kami, golongan muda .. 

Kak Siti selalu berkata kepada saya, dia tidak punya modal.. Beliau ada mencadangkan kepada saya untuk menjadi agen kepada produk yang dijualnya. Beliau tidak kedekut berkongsi dengan saya. Subhanallah... Inilah contoh wanita yang gigih , yang tidak kedekut ilmu dan in shaa Allah suatu hari nanti pasti akan berjaya . 

Kini 2014 , saya ingin memberi ruang dan peluang kepada suri rumah dan wanita yang ingin menambah pendapatan agar menjadi agen dropship Let's Gorgeus Enterprise . Tiada modal diperlukan, apa yang diperlukan hanya kesungguhan dan kesungguhan . 

In shaa Allah, Rezeki Allah SWT ini amat luas. Kita tidak boleh merungut dan menyalahkan sesiapa dalam hal kenaikan kos sara hidup ini , kita hanya perlukan kesungguhan , minat dan komitmen untuk mencari peluang dan ruang untuk mengharungi semuanya. 

Sesiapa yang berminat segera SMS saya di nombor 019- 4774705 untuk tidakan lanjut . 


Wanita kini mampu bekerja di rumah di samping menjaga sendiri anak-anak 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Let's Gorgeus All Rights Reserved