Pati Delima Yusuf Taiyub

on Tuesday, February 25, 2014

Bismillah ...

Sedikit perkongsian tentang Pati Delima Yusuf Taiyub . 

hanya RM 19.90 untuk seisi keluarga 
Disebut 3 kali dalam Al-Quran 
Riwayat dari Abu Zar r.a. bahawa Nabi SAW dihadiahkan satu bekas buah tin, lalu Nabi SAW mengajak sahabat-sahabatnya makan. Nabi pun turut sama makan. Kemudian baginda SAW bersabda “Kalau aku perkatakan tentang buah yang diturunkan dari syurga, nescaya aku katakan inilah dia kerana buah-buahan syurga tidak berbiji. Oleh itu makanlah buah ini. Sesungguhnya dia menghentikan penyakit buasir, serta bermanfaat untuk sakit-sakit badan.

In shaa Allah bermanfaat untuk : 

MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN

Delima merupakan pendekatan yang baik bagi melawan penyakit. Delima dapat memperbaiki kitaran darah pengguna. Tahap antioksidan yang tinggi dalam Delima akan membantu menguatkan sistem dalam badan dan melawan apa jua penyakit. Ini adalah langkah awal untuk pengguna dari menjadi mangsa serangan jantung atau penyakit hati.

Semoga bermanfaat untuk seisi keluarga . 


Cara dapatkan Pati Delima : SMS / WHATSAAP/ WECHAT 019- 4774705 

Makanan Tambahan Membantu Perkembangan Minda Anak-anak

Bismillah..

Assalammualaikum dan salam Selasa yang menawan . Terima kasih kerana sudi menjenguk membaca blog saya , mentalaqi sedikit input dan ilmu daripada penulis yang masih menimba ilmu dan akan terus menimba ilmu tanpa jemu .In sha Allah . 

Tujuan penulisan saya pada hari ini adalah perkongsian tentang 'makanan tambahan membantu perkembangan minda anak-anak' . 

Alhamdulillah, sejak dari kecil , di bangku tadika hinggalah ke alam universiti , ibu ayah saya tidak pernah lupa untuk memberikan 'makanan tambahan ' sebagai 'booster' untuk minda kami adik -beradik . Pelbagai jenis makanan tambahan yang diberi , antaranya ialah  kismis ( wajib ) , kurma , vitamin Amway , HPA dan lain -lain lagi . 

Ibu ayah sentiasa mengingatkan kami agar makan makanan tambahan dan vitamin supaya tidak mudah letih dan  sentiasa fokus ketika belajar . Teringat saya ketika di sekolah Rendah, emak 'paksa' saya menelan  vitamin Amway yang saya rasakan amat tidak sedap :D :D Tetapi emak masih menyuruh saya menelannya . 

Alhamdulillah, kami adik-beradik sentiasa diberikan  kesihatan yang baik . Kami juga sentiasa menyerlah dalam setiap peperiksaan ( Alhamdulillah ;) ) , menyertai dan mewakili sekolah dalam pelbagai pertandingan...  Inilah berkatnya usaha dan ikhtiar yang ibu ayah saya lakukan . 

Pernah di alam Universiti, rakan saya seolah-olah kagum dengan vitamin yang dibekalkan oleh ibu saya kepada saya. Saya akan memakannya selepas kami bersarapan di Cafe Universiti . Tanpa rasa segan silu, saya akan membuka beg dan memakan vitamin itu. Natijahnya , tubuh badan menjadi lebih sihat , minda sentiasa berkembang untuk menghadapi pembelajaran yang kian mencabar . :) 

Kini , ketika saya menjalankan Pusat Tuisyen Aya Hidayah, saya sentiasa menasihati anak-anak didik saya agar JANGAN MAKAN KEROPOK  dan MAKANAN RINGAN YANG TIADA KHASIAT . Saya menyarankan mereka agar makan makanan tambahan seperti kismis dan sebagainya . Saya turut memberikan mereka Kismis ketika proses pembelajaran di kelas tuisyen . Alhamdulillah,  mereka menyukai kismis lalu saya menjual kepada mereka
 ( untuk stok di rumah pula :P ) 

Ibu bapa yang prihatin , anak-anak kini menghadapi zaman konkrit , zaman yang penuh dengan cabaran , zaman yang penuh dengan persaingan.. Kita boleh membantu mereka dari segi memberikan makanan yang baik untuk minda dan tubuh badan . Makanan tambahan berfungsi sebagai agen untuk mengepam darah dengan baik , menghantar oksigen ke otak dan in shaa Allah mereka akan lebih aktif sewaktu proses pembelajaran di sekolah . 

Bekalan air masak juga amat penting. Mengapa saya katakan amat penting ? Ini kerana pengalaman saya sendiri di mana anak-anak murid mengatakan DAHAGA.. lalu saya bertanya mengapa tidak membawa bekal air ?? Cuba kita lihat anak-anak Cina membawa bekal air , botol besar ke sekolah tanpa segan silu . Impaknya, bukankah mereka lebih 'cerdik' daripada kita ?? 

Bagaimana anak-anak mahu fokus ketika belajar jika fokus mereka sekarang adalah DAHAGA ?? Jika di sekolah, waktu pembelajaran lebih panjang, mampukah anak-anak kita menahan rasa dahaga ?? Hmmm, rasanya semuanya tahu jawapannya . 

Sepanjang saya mengajar, saya sendiri dapat melihat perbezaan antara anak-anak yang mengambil makanan tambahan . Ini kerana impak setelah mengamalkan makanan tambahan ternyata dapat dilihat dengan penglibatan mereka di dalam kelas , komitmen , fokus mereka dan ketrampilan mereka . Beza dengan mereka yang tidak mengambil sebarang makanan tambahan . 

Makanan tambahan kita tidak perlu  membelinya sekiranya kita tiada 'budget' yang besar , memandailah dengan membeli kismis, kurma , minuman nutrisi yang berpatutan dan sesuai dengan budget kita . Elakkan pembaziran wang anak-anak yang gemar membeli makanan ringan , makanan segera dan membeli benda-benda yang tidak sepatutnya . Apa kata dengan  wang tersebut, kita membeli makanan tambahan. Mereka bukan sahaja mendapat khasiat malah dapat mendidik  anak-anak agar  tidak membazir wang dengan membeli perkara yang tidak sepatutnya . 

Secawan minuman coklat nutrisi mampu membekalkan tenaga di pagi hari anak anda !!! 

Harapan saya agar sedikit sebanyak input ini dapat dijadikan panduan oleh ibu bapa . Bantulah anak-anak kita kerana di sekolah, perkembangan minda anak-anak dengan rakan-rakan yang lain adalah tidak sama. Kadang-kadang anak-anak berasa rendah diri kerana mereka tidak 'setaraf' dengan rakan -rakan yang lebih bijak pandai . 


Selain usaha, doa, kita ikhtiar setakat yang mampu . Selebihnya hanya Allah SWT yang mengizinkannya . 


Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca :)
 Jazakallahu Khairan Kasira

Penulis yang masih menimba ilmu , 
Aya Hidaya
Pengusaha dan tutor Pusat Tuisyen Aya Hidayah

Jemput rezeki ketika gaji :)

Bismillah .....

Alhamdulillah , hari gaji bakal menjelang tiba.. Ketika menerima gaji , janganlah kita melupakan insan-insan tersayang di sekeliling kita terutamanya ibu ayah tercinta .

Ibu ayah merupakan insan yang paling banyak berjasa kepada kita. Tanpa mereka, tiadalah kita  di dunia ini. Jika hari ini kita merupakan seorang pengurus yang hebat , doktor yang berwibawa , ahli perniagaan yang berjaya , ibu bapalah yang mencorakkan kita ... 
Subhanallah ..... 

Saya bekerja sendiri, namun setiap bulan in shaa Allah, pasti saya akan menghulurkan wang ringgit , memberli hadiah berupa makanan kesihatan kepada mereka , kadang-kadang menghadiahkan 'handbag' dan sebagainya ... Walaupun tidak mahal, namun saya berasa gembira kerana sekurang-kurangnya dapat menceriakan hati mereka :) 

Di sini ada produk minuman nutrisi ..Jika anda berhajat utuk menghadiahkan kepada ibu ayah , saya mengadakan OFFER 10 % bagi setiap harga di bawah ... 

Jom hadiahkan kepada ibu ayah tercinta . Harga amat berpatutan. Mereka akan medapat khasiat susu kambing dalam setiap tegukan. Tubuh badan bertambah sihat . Biznillah .....
SMS / WHATSAPP/ WECHAT 019- 4774705 UNTUK TEMPAHAN 


Penjagaan kawasan intim wanita :D

Bismillah ..

Assalammualaikum... 

Saya ingin berkongsi tentang intimate cleanser yang terbaik .. Saya telah menjualnya dari tahun 2011 hingga kini .. 

Inilah pencuci kawasan wanita yang terbaik..Bersifat gel ... Berbau segar dan nyaman apabila digunakan :DBersifat gel hanya RM 25.90 - 120 ml


Untuk pengetahuan anda, sireh ini bukan hanya sesuai digunakan untuk kawasan intim ( vagina) malah boleh digunakan sebagai cucian payudara :) 

Caranya adalah :

1. Buihkan pencuci ini
2. Urut payudara anda dengan buih sireh ini
3. Urutan menghala ke atas untuk menganjalkan payudara 


Mudahkan ? Jimat lagi ...... Harga pun berpatutan ..Bau wangi...Keputihan dapat diselesaikan... Menguatkan saraf vagina untuk kebahagiaan suami isteri... Anak dara molek sungguh guna dari sekarang :) :) 

Bagaimana anda mahu mendapatkannya ? 

Sms/ whatsApp 019- 4774705 segera yer...Stok sentiasa ada tetapi terhad :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Let's Gorgeus All Rights Reserved