Penawar Kecemasan

on Tuesday, August 28, 2012

Semasa Hari Raya Kedua lepas , abang saya telah terseliuh ketika menuruni tangga di rumah saya . Beliau turun tangga tersebut dalam keadaan yang amat pantas untuk memberikan kipas angin dan bantal kepada ibu saudara saya yang tidak sihat untuk beliau berehat di bilik bawah rumah saya . Subahanallah, walau beliau terpaksa menanggung kesakitan itu, tetapi pasti Allah telah memberikan pahala kepada beliau .

Saya segera mencari MINYAK KAPAK MAS yang ada di atas meja dan menyapu di kaki beliau yang sakit itu . Beliau masih berasa sakit . Tetapi saya masih menyapunya juga dengan harapan agar cepat pulih untuk terus berhari raya :) 

Alhamdulillah, selang 2 hari , kaki beliau sudah pulih seperti sediakala tanpa perlu mengurut dengan tukang urut atau pun berjumpa dengan doktor . Inilah hikmah penggunaan MINYAK KAPAK MAS ini . Untuk pengetahuan semua, Minyak ini telah di du'akan dengan ayat-ayat ruqyah yang sangat baik digunakan ketika kecemasan . 

Antara Fungsinya ialah : 

1) pening kepala
2) mabuk laut
3) selsema (Kelagaan segera)
4) sakit bisa2 gigitan serangga.
5) terkena air panas
6) terkena minyak panas
7) terkena ekzos motor
8) gatal2 disebabkan resdung di kulit kepala muka dan telinga.(Kelegaan segera)
9) Kanak2 kembung perut (sapu dikaki dan betis bg kanak2 2 tahun ke bawah)
10) sakit gigi (gunakan putik kapas dan sapukan pada gusi dan pada lubang gigi)
11) Lenguh2 betis.
12) kaki kekejangan.
13) Terkena Ganguan ringan (minyak ini dibacakan doa Rukyah)

Harganya cuma RM 9 ,namun khasiatnya MasyaAllah melebihi harga sebotol minyak ini . Dapatkannya segera . Hubungi saya 019- 4774705 untuk mendapatkan minyak kapak yang bagi saya penawar di kala kecemasan :) 


Sihat itu Kaya :)

Sihat  .....

Siapa yang tidak mahu SIHAT ? Sihat adalah lebih bernilai daripada harta kekayaan ? Mengapa ? Jika anda kaya - raya, tetapi anda tidak sihat , bagaimana untuk anda menikmati harta kekayaan itu ? 

Sihat juga amat diperlukan agar kita sentiasa dapat beribadah kepada Allah Taala. Ibadah itu merangkumi ibadah dalam pekerjaan , untuk mencari rezeki . Jika tidak sihat, bagaimana ada upaya untuk mencari rezeki ? 

Sihat oh sihat... Semasa sihat inilah kita perlu menjaga kesihatan kita . Untuk lebih sihat, untuk lebih kuat dan bertenaga . Sihat dari aspek fizikal tidak memadai  sekiranya mental dan rohani kita lemah . Mental kita perlu sentiasa berfikiran positif dalam apa jua yang terjadi dalam hidup kita . Rohani kita perlu disuburkan dengan melakukan amal ibadah kepada Allah Taala, menunaikan tanggungjawab sebagai hamba Allah dengan sebaiknya . 

Suka saya berkongsi du'a ini untuk kita amalkan dalam kehidupan harian kita . Mari baca sama-sama ;) 

Ya Allah , kurniakanlah kesihatan pada hamba, ya Allah kurniakanlah kesihatan kepada telinga hamba, ya Allah kurniakanlah kesihatan kepada mata hamba , ya Allah hamba berlindung kepadaMU dari kefukuran dan kepapaan , ya Allah,hamba berlindung kepadaMU dari kesengsaraan azab kubur , tiadalah Tuhan melainkan Engkau...Aamiin Ya Rabb ...

Toksin oh Toksin

Seringkali kali menyebut perkataan TOKSIN ..

Apakah itu sebenarnya TOKSIN ? Mari saya terangkan secara ringkasnya apakah yang dimaksudkan dengan Toksin agar kita semakin mengenalinya  :)


Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh kita.
Toksin bukan saja menghancurkan fungsi-fungsi pencernaan kita normal, tetapi juga dapat mengikuti peredaran darah ke berbagai bahagian organ tubuh kita, lalu merosakkan system sirkulasi (pembuluh-pembuluh darah), organ-organ penyaring (system hati dan ginjal), dan organ-organ pengeluaran (system gastrousus).
Sakit adalah kegagalan tubuh manusia menyingkirkan bahan buangan. Lendir/mucus, serta toksin yang menghalangi fungsi-fungsi normal tubuh manusia.

Hasil Penelitian Penimbunan Toksin di kolon, dapat disimpulkan 90% dari segala penyakit hari ini bermula dari kolon (usus besar).
Kotoran yang tersumbat adalah sumber penyakit. Sisa makanan yang tertinggal dalam usus, menempel pada dinding usus, diserap oleh lapisan mukosa dan dibawa menuju hati. Ini akan mengakibatkan ;
- kesulitan proses pembuangan racun.
- terhambatnya proses metabolisme
- keracunan dalam tubuh.

3 PERTAHANAN DETOKSIFIKASI DALAM PENYEMBUHAN ALAMI
1. Barisan pertahanan pertama : system pencernaan
2. Barisan pertahanan kedua : system penyaringan (hati, rahim, kulit, ginjal)
3. Barisan pertahanan ketiga ; system endokrin 

Maka, kita perlu NYAH TOKSIN yang bersarang dalam tubuh badan kita sejak sekian lama .. Bagaimana??? Anda hanya perlu TAMPAL & TIDUR ...(macam senang jek ?? :P  )

Berikut merupakan FUNGSI GINSENG DETOX PATCH : 

- melancarkan peredaran darah

- membantu proses pemecahan lemak

- memperbaiki kualiti tidur

- menguatkan fungsi jantung

- mengurangkan tekanan

- melancarkan sistem pencernaan

- membuang toksin dalam badan

- meningkatkan metabolism badan

- lebih efektif untuk penyakit seperti gout,lemah2 badan

Ekstra ginseng akan menguatkan badan , memberi ekstra tenaga kepada kita untuk menghadapi hari-hari yang semakin mencabar :) 

Jom TAMPAL & TIDUR ;) 

Harga : RM 1.20 sekeping 
Hubungi saya untuk memilikinya 019 - 4774705 ( Aya)

Stress ????

Anda sedang mengalami STRESS

STRESS dengan  masalah anak-anak ? Masalah pekerjaan ? Masalah dengan suami atau isteri ? Masalah oh Masalah.. Semuanya bikin STRESS.. 

Bagaimana anda mengatasi Stress ? Ada yang akan mendengar lagu kegemaran , ada yang akan menjerit sekuat hati , ada yang akan tidur ..hehe..Bergantung kepada individu itu sendiri, asalkan Stress ini tidak mengganggu ketenteraman anda.. 

Hakikatnya, cara yang paling efektif untuk menangani stress adalah dengan mendekatkan diri kepada Allah SWT. Mudah sahaja, jika stress solatlah atau bacalah Al-Quran . Saya juga ingin mencadangkan agar menjadikan AIR AURA 7 PURNAMA sebagai amalan sekiranya anda stress .

Air ini telah dibcakan dengan 30 juzuk ayat Al- Quran . Semestinya sesiapa yang meminumnya akan berasa lebih tenang , ceria dan tidak murung sekiranya sedang mengahadapi sesuatu masalah ... 

350 ml hanya RM 7 

Hanya sesiapa yang telah mencubanya akan terasa keberkesannya, InshaAllah.

Untuk dapatkan AIR AURA 7 PURNAMA ini , sila hubungi saya  : 

Aya 019 - 4774705 

Yang baik dikongsi-kongsikan , yang jahat dielak - elakkan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Let's Gorgeus All Rights Reserved